Затверджені умови прийому у заклади фахової передвищої освіти

Міністерством освіти затверджені Умови прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2021 році.

Документ визначає правила, за якими відбуватиметься набір вступників під час проведення вступної кампанії.

У Міністерстві освіти зазначають, що Умови прийому містять новації, що мають зробити вступ більш прозорим та комфортним.

Зокрема, вступники на основі повної загальної середньої освіти зможуть оцінити свої шанси ще до подачі документів – їм буде надана можливість спочатку скласти вступні іспити і творчі конкурси, а вже потім подавати документи до обраного закладу.

До того ж при вступі на основі освітньо-кваліфікаційного рівня співробітника, у разі подання результатів ЗНО, бал вступника за відповідне вступне випробування підвищується на 25%.

Також Умовами прийому передбачено продовження періоду проведення вступних іспитів для вступників на основі базової загальної середньої освіти. Це дозволить закладам більш гнучко підійти до організації вступної кампанії, з дотриманням всіх протиепідеміологічних заходів.

У 2021 році передбачено додатковий прийом документів для здобуття фахової передвищої освіти за контрактною формою. Правом додаткового прийому зможуть скористатись вступники, які з поважних причин не зможуть вчасно подати документи.

Окрім того, роботодавці матимуть можливість направляти на контрактне навчання до закладів фахової передвищої освіти групи своїх співробітників протягом усього навчального року.

Старт вступної кампанії до закладів фахової передвищої освіти запланований на кінець червня