Затримали рівнянина який обікрав 15 автомобілів

Свою злочинну діяльність в обласному центрі 38-річний чоловік розпочав наприкінці листопада та провадив упродовж грудня. Викрадав уночі із авто все, на чому можна було збагатитися.

До поліції за цей період зверталися потерпілі із різних мікрорайонів Рівного. У результаті чітко спланованих розшукових заходів працівники карного розшуку Рівненського відділу поліції встановили причетність до крадіжок із транспортних засобів 38-річного місцевого жителя.

У рамках кримінального провадження слідчим вдалося зібрати необхідну доказову базу та вчора, 30 грудня, зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні 15 крадіжок із автомобілів. 

Зокрема, першого грудня, із заявою про крадіжку з автомобіля на вулиці Гурія Бухала до поліції звернувся 42-річний житель Рівного. Зі слів заявника, шляхом пошкодження скла належного йому «Opel Vivaro» було викрадено відеореєстратор, інструменти та зарядний пристрій.

Іще один відеореєстратор із автомобіля «Volkswagen Passat» 35-річного місцевого жителя зловмисник викрав в ніч із четвертого на п’яте грудня на вулиці Макарова у Рівному.  

У рамках досудового розслідування слідчі Рівненського відділу поліції встановили, що «працював» підозрюваний на різних вулицях обласного центру орієнтовно о третій-четвертій годині ранку. До транспортних засобів проникав, розбиваючи скло у дверцятах. Із салону забирав усе цінне. На його рахунку відеореєстратори, планшети, магнітоли, інструменти. Викрадені речі продавав чи здавав у ломбард. Частину із них уже вилучено та визнано речовими доказами по справі.

Відомо, що раніше рівнянин судимий не був. Наразі зловмисник розкаюється у скоєному та співпрацює зі слідством. Тим часом поліцейські перевіряють його причетність до аналогічних злочинів.

За вчинення крадіжок із проникненням підозрюваному загрожує від трьох до шести років позбавлення волі.


Відділ комунікації поліції Рівненської області