За вплив на прокурора – поліцейський з Рівненщини постане перед судом

Скеровано до суду обвинувальний акт відносно одного із керівників Варашського відділу поліції ГУ Нацполіції в Рівненській області. Правоохоронець обвинувачується у одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України) - повідомляє ДБР

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Слідством встановлено, що 7 серпня 2019 року поліцейський одержав від депутата міської ради неправомірну вигоду у сумі 39 тисяч гривень.

За хабар правоохоронець обіцяв вплинути на прийняття рішення прокурором місцевої прокуратури щодо непритягнення депутата до відповідальності за порушення під час встановлення та використання торгових павільйонів, а також невідображення їх у декларації про майновий стан.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювали Офіс Генерального прокуратура та прокуратура Рівненської області. Оперативний супровід — Управління Служби безпеки України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.