За вчинення смертельної ДТП п’яному водію загрожує до 10 років ув’язнення

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 26-річного жителя м. Рівне, якому інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, вчинене в стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілої (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Слідством встановлено, що ввечері 20 лютого цього року, водій, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем марки «Opel Insignia», рухаючись із перевищенням швидкості по вулиці Дубенській в обласному центрі, проявив неуважність до дорожньої обстановки та допустив наїзд на 81-річну жительку Рівного.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди потерпіла загинула на місці події.

Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Рівненська обласна прокуратура