За вбивство свого односельця на Березнівщині чоловік може отримати 15 років ув'язнення

Матеріали кримінального провадження відносно 53-річного жителя села Балашівка, обвинуваченого в умисному вбивстві, слідчі Березнівського відділення поліції скерували до суду.

Злочин чоловік скоїв другого серпня цьогоріч за місцем проживання 58-річного односельця. У рамках досудового розслідування, розпочатого за фактом умисного вбивства за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, слідчі встановили, що після риболовлі двоє рідних братів і їхній знайомий продовжили розпивати спиртні напої в літній кухні. Через деякий час 50-річний чоловік пішов спати, а між його старшим братом і 53-річним гостем виникла суперечка, у результаті якої близько десяти ножових ударів у спину отримав 58-річний власник будинку. Смерть потерпілого настала внаслідок чисельних поранень спини з ушкодженням кровоносних судин та внутрішніх органів, що призвело до масивної крововтрати.

Пояснити свої протиправні дії зловмисник не може і досі та в скоєному не зізнається, адже через алкогольне сп’яніння нічого не пам’ятає. 

За результатами проведених слідчих дій та призначених експертиз слідчі Березнівського відділення поліції зібрали достатньо доказів у справі та закінчили досудове розслідування. Тепер подальшу долю обвинуваченого вирішуватиме суд. 

Санкція інкримінованої йому статті передбачає  позбавлення волі на строк від 7 до 15 років. Підозрюваний на період досудового розслідування знаходився під вартою — у СІЗО він перебуває і зараз.


Відділ комунікації поліції Рівненської області