За умисне вбивство здолбунівчанин постане перед судом

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 27-річного жителя Здолбунова, якому інкримінують умисне вбивство (ч. 1 ст. 115 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку грудня 2020 року чоловік, за місцем свого проживання, умисно вдарив ножем в спину 21-річну рівнянку, з якою він раніше перебував у близьких стосунках. Крім того, він наніс дівчині численні удари тупими предметами по голові, тулубу та кінцівках. Внаслідок отриманих травм потерпіла померла на місці події, а зловмисник зв’язав та заховав тіло у підвальному приміщенні, де його 6 січня цього року знайшли правоохоронці.

Обвинувачений раніше вже судимий за незаконне зберігання наркотичних засобів. Він переховувався від слідства, але в результаті проведених комплексних оперативних та розшукових заходів за кілька днів його таки затримали в одній із багатоповерхівок Здолбунова.

Наразі чоловік перебуває під вартою. Зі слідством він не співпрацював та жодних показів не надав.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Рівненська обласна прокуратура