За неякісний ремонт доріг, розтрату бюджетних коштів судять двох директорів

Рівненською обласною прокуратурою закінчено досудове розслідування та скеровано до Рівненського міського суду обвинувальний акт стосовно 2 осіб, яких обвинувачують у привласненні, розтраті майна, або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки, а також в умисному порушенні вимог законодавства про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинені групою осіб за попередньою змовою і в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 209 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що депутат районної ради, директор одного з Товариств м. Сарни та директор іншого приватного підприємства вступили у злочинну змову та у 2017 році, при проведенні поточного ремонту автомобільної дороги Городище – Рівне – Старокостянтинів, в межах Березнівського району, заволоділи грошовими коштами у сумі 2,7 млн грн шляхом вчинення службового підроблення офіційних документів, і як наслідок, завищення вартості виконаних робіт на вказану суму та в подальшому, легалізували частину коштів, одержаних внаслідок вчинення вказаних суспільно-небезпечних діянь.

В ході слідства на майно підозрюваних, загальною вартістю біля 35 млн грн, накладено арешт.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Рівненській області та Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

За вказані кримінальні правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.