За напад на поліцейських березнівчанину загрожуєдо п’яти років за ґратами

Учора, 30 січня, близько 20:10 у селі Бистричі агресивний 32-річний чоловік наніс двом працівникам сектору реагування патрульної поліції ВП № 4 ( м. Березне) тілесні ушкодження. Зловмисника затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. 

Слідчо-оперативна група встановила, що під час патрулювання екіпаж СРПП на вулиці Надслучанській виявив припарковане із порушенням ПДР авто. Водій одразу відреагував на зауваження та переїхав у встановлене місце.

 У цей час біля службового автомобіля зупинився фургон «Peugeot Boxer», водій якого почав нецензурно виражатися на адресу поліцейських та шарпати їх за формений одяг. Провокуючи бійку, агресивний дебошир завдав руками тілесні ушкодження інспекторам СРПП, а коли перебував у службовому авто — ногами вибив бокове скло. 

СлідчіВП № 4 (м. Березне) Рівненського РУП затримали 32-річного жителя міста Березне в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. У рамках досудового рослідування, розпочатого за фактами заподіяння працівникам поліції тілесних ушкоджень, у зв'язку з виконанням службових обов'язків та опору працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків, вирішується питання про повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 345 та частиною 2 статті 342 КК України та обрання йому запобіжного заходу.

Відповідно до результатів медичного огляду — чоловік був тверезий. Свої дії не пояснює, тож у рамках досудового розслідування призначатиметься також і судово-психіатрична експертиза. 

За скоєне зловмиснику загрожує покарання у виді  обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Відділ комунікації поліції Рівненської області