З Різдвом Христовим!

Різдво Христове - це найважливіше свято для всіх християн, присвячене народженню Ісуса Христа від Діви Марії. Різдвяні свята починаються зі Святвечора 6 січня і закінчуються Хрещенням Господнім. Після Святвечора вночі діти колядують по сусідніх будинках, а дорослі приходять вшанувати народження Ісуса у плоті на церковному богослужінні. 

Для кожного християнина Різдво – це велика радість, бо ми святкуємо подію втілення Сина Божого та виявлення Божественної любові до людства, свято миру і благовоління Господнього – Народження нашого Спасителя Ісуса Христа. 

Подія народження радісна, бо містить у собі торжество життя. А Народження Сина Божого – подія вічної радості, яка не зменшилася навіть за понад дві тисячі років і не згасне, допоки буде цей світ. Христос народився на землі, щоб відкрити шлях до неба. Син Божий став Сином Людським, щоб зникла стіна, що розділяла Бога і людей, щоб для всіх відкрилася можливість стати Божими дітьми по благодаті. 

Відзначаючи прихід Сина Божого у земний світ, відчиняймо перед Ним свої серця і з великою вдячністю приймаймо Його любов та благодать.

Нехай наші серця стануть яслами, готовими прийняти Христа, а дарами, які ми принесемо Йому, будуть любов, добро і служіння ближнім.

Христос народився! Славімо Його!

Рівненська єпархія Православної Церкви України