З Рівного до Львова по новому шосе

Рівне планують з’єднати зі Львовом швидкісним шосе. Кабмін вже працює над пошуком фінансування для нових інфраструктурних проектів, йдеться на сайті Рівненської ОДА.

Покриття України мережею швидкісних шосе стане важливим етапом поєднання України з європейськими країнами.

Зазначається, що на найближчі роки пріоритетом має стати доведення до першої категорії автомобільної дороги М06 на ділянці Рівне – Львів, а також розбудова швидкісного сполучення Києва з Івано-Франківськом та Тернополем , а також Львова з Мукачевом.

В перспективі від Львова планується довести маршрут до кордону з Польщею та з’єднати із існуючим польським автобаном А4. А також запустити проект з будівництва нової дороги автомагістралі Львів — Мукачево через Карпатський хребет, і з’єднати її з угорським автобаном М3 та словацьким D1. 

Як зауважили у Мінфіні, основним кредитором ресурсу для розвитку швидкісного руху в Україні стали міжнародні фінансові організації (МФО). Лише цього року на проекти з реконструкції та будівництва автомобільних доріг в Україні Мінфін залучив майже 5 мільярдів гривень. Йдеться зокрема про підтримку МБРР проєкту розбудови швидкісного шосе на дорозі від Борисполя до Харкова, яка є частиною транспортного коридору Європа-Азія, а також кредити ЄБРР та ЄІБ на покращення пропускної спроможності під’їздів до Києва та реконструкцію дороги М06 Київ — Чоп.