З лейтенант-губернатором штату Каліфорнія зустрів міський голова Рівного

Сьогодні у складі української делегації, куди увійшли народні депутати, мери міст, голови адміністрацій та обласних рад, міський голова Рівного взяв участь у зустрічі у Сан Франциско із пані Елені Куналакіс – лейтенант-губернатором штату Каліфорнія.

Унікальність в тому, що цей окремо взятий штат має 5-у економіку в світі, випереджаючи навіть бюджети та економіки багатьох успішних країн.

Кремнієва долина є основою економіки штату, має ряд високотехнологічних компаній, що динамічно розвиваються.

– Звісно, я не міг не згадати про великий потенціал наших ІТ- компаній. Для Рівного ІТ-сфера є дуже перспективною, а ІТ-сектор розвивається динамічно і інтенсивно, – розповів міський голова. – Сьогодні в Рівному проживає більше 5 тис ІТ-спеціалістів. Рівненські ІТ- компанії продовжують активно збільшувати штат. Роботодавці відкривають нові офіси і борються за талановитих працівників. Аналізуючи ІТ -екосистему Рівного можу згадати 50 ІТ- компаній. Саме тому одним з найважливіших завдань нашоі команди є розвиток ІТ-сфери. Ми розвиваємо стартап-систему. В Рівному вже запрацював фонд стартапів, який надалі будемо розширювати.

В цьому році мали кілька зустрічей з Rivne IT-Claster, де домовилися спільно розвивати напрямок освіти. Зі свого боку ми допомогли налагодити комунікацію між школами та дозволили проводити навчальні ІТ-проекти. Співпраця в напрямку освіти має особливу цінність, адже місто Рівне, завдяки нашим випускникам посіло 3 місце у рейтингу обласних центрів України за результатами зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року.

Під час зустрічі було домовлено про налагодження міжгалузевих партнерських зв’язків із містами цього штату, який може стати стратегічним партнером нашого міста. Пані губернатор особисто буде сприяти цьому, наголосивши, що в тісному контакті з Consulate General of Ukraine in San Francisco буде лобіювати інтереси партнерства.

– Я переконаний, що сьогоднішня зустріч – це важливий крок до налагодження співпраці, яка сприятиме зміцненню та зростанню потенціалу ІТ-сектору Рівного, просуванню на міжнародному рівні. Вдячний пані Елені Куналакіс за готовність долучитися до розвитку ІТ-системи Рівного, – підсумував Олександр Третяк.