З духмяним хлібом і дитячими усмішками

Під час урочистостей голова райдержадміністрації Олександр Шатов зазначив, що для нашого району відкриття цієї хлібопекарні є насправді визначною подією. Керівник району вдячний інвестору, котрий прийшов на Дубровиччину, щоб зробити таку хорошу справу для місцевих жителів. Це лише перша ластівка серед ряду задуманих районною владою інвестиційних проектів. Олександр Володимирович також зазначив, що Президент України одним із пріоритетних завдань вважає створення робочих місць у державі та отримання її жителями стабільної заробітної плати. Відтепер на Дубровиччині споживатимуть хліб власного виробництва. Тож ця подія дасть можливість розвиватися інвестиційному клімату у Сельці та в цілому на території Дубровицького району.
Депутат обласної ради Олександр Чуприна також висловив сподівання, що цьому підприємству вдасться завоювати ринок.
Віктор Дрозд, співвласник підприємства, у свою чергу подякував усім, хто разом із інвесторами доклав чимало зусиль, аби втілити цей задум в реальність: керівництву області, районній  владі та сільській, місцевим жителям.
Відомо, що випікатимуть хліб за угорською технологією. Місцеві жителі, для яких тут створили робочі місця, вже пройшли стажування за кордоном. А інноваційні методи випікання хліба дозволять продовжити термін його зберігання і, що важливо, випікатиметься без хімічних домішок.
Керівник ТОВ «Дари Полісся» Віктор Дрозд розповів, що в перспективі підприємство розширюватиметься і згодом використовуватиме земельні площі під посів пшениці й жита для випікання хліба. А власна сировинна база дозволить випікати соціальний хліб за доступною ціною. Крім того, для підвищення конкурентоспроможності продукції, зерно перероблятиме місцевий млин, котрий наразі монтують для роботи.
Таким чином в області побільшає не лише переробників, а й агровиробників. Зрозуміло, що такий комплексний підхід дозволить розкрити потенціал сільськогосподарського району, на чому акцентує увагу й Глава держави, та розвивати економіку регіону.
Пригостившись запашним рум’яним хлібом, вирушили до Трипутнянської сільської ради, де мало відбутися виїзне засідання колегії райдержадміністрації.  Тож іще одним врочистим моментом, на якому побували члени виїзної колегії, стало відкриття другої групи у дитячому садочку «Чебурашка». Хлібом-сіллю зустрічали дорогих гостей підо­пічні дошкільного закладу разом зі своїми вихователями.  Неначе у дитинстві побували усі присутні завдяки цим діткам. Адже вони показали всі свої таланти та вміння – з нагоди відкриття групи працівники ДНЗ та їх вихованці підготували святковий концерт.
Як зауважили і депутат обласної ради Олександр Чуприна, і голова райдержадміністрації Олександр Шатов, і начальник управління освіти, молоді та спорту РДА Ніна Стасюк, сьогоднішня подія – відкриття іще однієї групи дитячого садка – це ще один крок у системі розвитку освіти району. Це ще один приклад того, що президентські завдання щодо розвитку дошкілля та рівного доступу всіх дітей до дошкільної освіти активно виконуються у нашому районі.
Звичайно, що всі ми спільно маємо зробити все для того, аби нашим діткам було зручно та затишно у дитячому садочку. Приємно, що сільському голові Валентину Довжику вдалося зорганізувати небайдужих людей, віднайти спонсорів, аби свого часу напівзруйнований дитсадок запрацював.
В останні роки в районі окреслилась позитивна тенденція до розширення мережі дошкільних закладів. Тож не дивно, що відкриття додаткових груп стає справжнім святом не тільки для батьків, вихователів і вихованців, але й для всього села. Відкриття ще однієї групи у садочку – це свідчення того, що у сіл поліської глибинки є майбутнє, це ще один крок на шляху вирішення проблеми охоплення дітей дошкільною освітою.
Від райдержадміністрації, районної ради, управління освіти, молоді та спорту РДА голова райдержадміністрації Олександр Шатов привітав вихованців дитсадка та їхніх наставників з такою важливою подією та у подарунок вручив пральну машину та комп’ютер. Як розповіла начальник районного управління освіти Ніна Стасюк, у планах наступного року – в приміщенні цього ДНЗ на другому поверсі, який досі ще пустує, розмістити спортивну та актову зали. Звичайно, що таку ідею втілити в реальність можна лише за сприяння обласної та районної влади.
Інна Примакова