Якщо білоруси та росіяни поткнуться на Волинь, на Рівне там навіть мертві встануть із могил і відбиватимуться , - Яковина

В інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону оглядач сайта НВ, ведучий "Радіо НВ" Іван Яковина висловив думку, що Олександр Лукашенко, який перебуває при владі в Білорусі з 1994 року, не зацікавлений у спільному з Росією збройному нападі на Україну.

Мова про це зайшла після питання, "чи увійдуть білоруси та росіяни в Україну з боку Києва, чи підуть вони знову на Київ, чи підуть вони на Волинь, на Рівне".

"На Волинь, на Рівне – я впевнений, що не підуть. Тому що, як один мій товариш сказав, якщо вони поткнуться на Волинь, там навіть мертві встануть із могил і відбиватимуться. Це буде останнє, що зробить білоруський диктатор. Це найгірша ідея, яка тільки може спасти йому на думку: це поткнутися на Волинь. Я в цьому не сумніваюся. Там їх просто порішать. Голими руками передушать, якщо знадобиться", – пояснив Яковина.

Він вважає, що Лукашенко "нікуди не піде".

"Я підозрюю – я не можу, звісно, на 100% говорити, але мені здається, вони хочуть зараз створити ситуацію напруженості навколо і, знову ж таки, залякати людей, щоб людям було страшно, щоб люди почали виїжджати знову тощо. Ось у цьому головна мета, але я думаю, цього не вийде", – заявив Яковина.

Оглядач НВ наголосив, що "білоруської армії ніхто не боїться".

"За всієї поваги до білорусів – звичайних людей, але армія білоруська – це не найстрашніший противник у світі. Тому я не думаю, що українці злякаються білоруської армії. Ну, а якщо Лукашенко остаточно збожеволів і все-таки поткнеться зі своїми військами на територію України, там оборона підготовлена й довго вони не протягнуть. Їх переб'ють миттєво", – сказав Яковина.