Якість вакцини – гарантована

Нагадаємо, що недавно спалах хвороби зафіксували на Закарпатті, тому Міністерство охорони здоров’я прийняло рішення про додаткову вакцинацію проти недуги, а нині МОЗ здійснює регіональне турне, щоб проконтролювати умови зберігання препаратів. Вакцина, як зазначила Олександра Павленко, – це гуманітарна допомога, надана за підтримки ЮНІСЕФ та придбана за кошти уряду Канади. Тож гарантії щодо високої якості матеріалу для щеплення небезпідставні.
Боротьба з поліомієлітом, за словами Олександри Павленко, є дуже важливою для світової спільноти, тоді як  в нашій країні відсоток вакцинованих дітей дуже низький. У 2014  році, наприклад, вакцинували 50 відсотків дітей, натомість цьогоріч – лише 14. Це вкрай низький рівень вакцинації з огляду на те, що європейський показник сягає 95 відсотків.  
Головний спеціаліст обласного управління охорони здоров’я Оксана Яценя зазначила, що нині вакцинація проходить за планом, на даний час в області цій процедурі підлягає понад 104 тисячі маленьких краян. Щеплюватимуть проти небезпечної недуги у три тури, наразі триває перший, який охоплює дітей віком від 2-х місяців до 6-ти років. Охочі ж можуть додатково імунізувати своїх малюків.
Все ж, за словами посадовців, чимало батьків нині бояться робити щеплення своїм дітям через можливість виникнення побічних ефектів. Натомість медики наполегливо рекомендують додатково вакцинувати дітей від поліомієліту і не перебирати на себе функції лікарів.
Анатолій Андрієвський