Яка доля першої музшколи у Рівному?

В аварійному корпусі музичної школи № 1 призупинили ремонт. Навчальний процес розпочнеться майже за місяць, а приміщення, в яке мали переїхати учні, не готове. Ситуацією занепокоєна частина батьків учнів та адміністрація закладу. У міській раді пояснюють: навчання відновлять вчасно, щоправда, у новому приміщенні.

Джерело Рівне.Суспільне.

Другий корпус музичної школи №1 на вулиці 16 липня у жовтні минулого року зачинили через аварійний стан і розпочали там ремонт. У березні роботи призупинили й цим стурбований батько учениці музшколи Ярослав Ковальчук.

"В цьому році жодного цвяха, жодних робіт не було проведено. Декілька тижнів тому були великі буревії, дощ. Я переконаний, що цей корпус затікає", – стверджує чоловік.

Те, що в корпусі не проводять ремонтних робіт журналістам Суспільного підтвердив і директор музичної школи Олександр Приходько.


"Палець об палець ніхто не вдарив. І найголовніше, що ніякої інформації немає. Коли це все буде робитися? Ми могли б ще рік займатися. Практично нічого не відбувалося в тому корпусі, і в залі тому нічого не відбувалося. Але оскільки це капітальний ремонт, то заборонено проводити там якісь заняття. Всі займалися в першому корпусі", – розповідає освітянин.

В першому корпусі учні, зі слів Олександра Приходька, займалися почергово. Адже розмістити одночасно ще пів сотні дітей з другого корпусу тут немає можливості.

Відтак, на час ремонту учням запропонували переїхати у приміщення колишнього гуртожитку на вулиці Відінській, 39. Там для занять музикою мали підготувати третій та частину четвертого поверхів. Частина батьків це приміщення вважає непридатним для занять. Відстань між нинішнім корпусом музшколи та будівлею на Відінській – орієнтовно 2,5 кілометра.

"Якщо ми і маємо десь навчатися, то мають перевозитися меблі, має відбуватися якась дія. А її немає. Місяць залишився до навчального процесу. Хочеться знати, яка подальша доля нашої школи і наших діток", – каже мама учнів музичної школи Анна Шліхта.

Якщо ремонт на Відінській не завершать вчасно учням та викладачам доведеться працювати дистанційно та почергово в одному корпусі, прогнозує директор музшколи.

"На Відінській ми тільки укладати договір. Нам мали б приміщення відремонтувати. Які туди кошти пішли, чи не пішли, ми теж не знаємо. В договорі ми вказали, що ми об'єкт будемо приймати тільки по завершенню ремонтних робіт", – уточнює Олександр Приходько.

В гуртожитку на вулиці Відінській і справді лише нещодавно розпочали готувати приміщення до переїзду туди учнів, – повідомила заступниця міського голови Рівного Марина Кузмічова. Вона зазначає, що йдеться про косметичний ремонт, аби з 1-го вересня повноцінно відновити навчання.

"28 аудиторій, щоб повністю перенести той корпус. Роботи почалися. Першого вересня вже можна буде оцінити результат. І десь орієнтовно у 20-х числах серпня почнемо переїзд в те приміщення", – стверджує посадовиця.

Щодо ремонту другого корпусу музичної школи, то у цьому році роботи там не відновлять. Зі слів Марини Кузмічової, проєкт робіт потрібно відкоригувати.

"Архітектори і проєктувальники побачили, що після ремонту той грибок, який там є, буде далі цвісти і поширюватися. Зараз архітектор Шолудько робить ескізний проєкт. Орієнтовно після 15 серпня ми будемо робити презентацію. Після цього буде виготовлення проєктно-кошторисної документації і вже в наступному році по-новому проєкту будуть починати роботи", – пояснює заступниця міського голови Рівного.

Також, зі слів Марини Кузмічової, в корпусі планують добудувати третій поверх, де розмістять концертну залу.