Як змінилася динаміка індексу споживчих цін в області протягом листопада?

Індекс споживчих цін у листопаді 2021р. у порівнянні з попереднім місяцем по області та Україні становив відповідно 100,8%.

На споживчому ринку області у листопаді 2021р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,1%. Найбільше подорожчали овочі (на 8,5%). На 3,8–0,5% зросли ціни на продукти переробки зернових, масло, сало, цукор, яйця, кондитерські вироби з цукру, маргарин та інші рослинні жири, яловичину, кисломолочну продукцію, молоко, хліб, безалкогольні напої, сметану, сири, кондитерські вироби з борошна, рис, макаронні вироби, олію соняшникову, рибу та продукти з риби, шоколад. Водночас на 3,6–0,3% подешевшали фрукти, м’ясо птиці та свинина.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,2%, алкогольних напоїв – на 0,9%.

Одяг і взуття подешевшали на 2,8%, зокрема, взуття – на 4,8%, одяг – на 1,4%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,5% відбулося за рахунок підвищення тарифів на гарячу воду, опалення на 10,7% та цін на утримання та ремонт житла – на 1,1%.

Ціни на транспорт зросли на 0,3% насамперед за рахунок подорожчання палива та мастил на 3,1%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,3%, що пов’язано із подорожчанням амбулаторних послуг на 0,6%, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 0,3%.

 Головне управління статистики у Рівненській області


 

Головне управління статистики у Рівненській області