Як бути, якщо не вдалося пройти Національний мультипредметний тест під час основної сесії

Учасники, які не взяли участі в основних сесіях із поважних причин, протягом трьох робочих днів із дня проведення тестування, у якому мали брати участь, можуть подати до регіонального центру оцінювання якості освіти, заяву щодо надання можливості пройти НМТ під час додаткових сесій. До заяви необхідно додати також один із документів, де відображено факти й обставини, що можуть бути підставою для допуску до участі в додаткових сесіях.

Якщо через певні обставини учаснику необхідно змінити місце проходження тестування ? він може зазначити в заяві щодо надання можливості пройти НМТ під час додаткових сесій населений пункт в Україні, де перебуватиме під час проведення додаткових сесій, або країну і населений пункт за кордоном, у якому бажає пройти НМТ під час додаткових сесій, відмінний від того, який вказав під час реєстрації для участі в основних сесіях.

Заяву та підтвердні документи такий учасник також має подати до регіонального центру оцінювання якості освіти, який його реєстрував для участі в основних сесіях НМТ, протягом трьох робочих днів з дня проведення сесії НМТ, у якій він мав брати участь, в один із способів:

• за допомогою поштового зв’язку (ураховуючи день проведення НМТ та час, необхідний на доставку документів до регіонального центру);

• електронною поштою (датою відправлення вхідного листа вважається дата, зафіксована в електронній скриньці регіонального центру);

• особисто заявником або через уповноважену ним особу, повноваження якої оформлені відповідно до законодавства.

Також подати документи для участі в додаткових сесіях можуть ті учасники, які брали участь в основних сесіях НМТ, але не змогли розпочати або завершити виконання сертифікаційної роботи через причини, на які не могли вплинути. З-поміж таких причин:

• різке погіршення їхнього стану здоров’я;

• виникнення в тимчасовому екзаменаційному центрі (ТЕЦ) обставин, що могли становити загрозу для життя та здоров’я учасників НМТ;

• дочасне припинення процедури НМТ в певній(-их) аудиторії(-ях) або в ТЕЦ через неможливість створення належних умов для виконання сертифікаційної роботи.

Такі учасники подають заяву щодо надання можливості пройти НМТ під час додаткових сесій до відповідного регіонального центру в день проведення НМТ до моменту виходу з ТЕЦ (через відповідального за ТЕЦ) або протягом трьох робочих днів з дня проведення НМТ.

Рішення про допуск до участі в додаткових сесіях таких учасників приймає регламентна комісія при регіональному центрі оцінювання якості освіти на підставі записів, зроблених у документах ТЕЦ, і допускають до проходження НМТ під час додаткових сесій за умови задоволення апеляційною комісією при Українському центрі оцінювання якості освіти клопотання про анулювання їхніх результатів НМТ.

Розгляд документів, поданих учасниками, регламентна комісія здійснює протягом трьох робочих днів з урахуванням дня їх надходження.

Інформацію про рішення регламентної комісії щодо допуску / недопуску до участі в додаткових сесіях НМТ зазначають у персональному кабінеті такого учасника.

Звертаємо увагу тих, хто реєструвався для участі в НМТ ще у квітні, проте отримав відмову, а тепер бажає скористатися додатковим періодом реєстрації.

Під час основного періоду реєстрації ви вже створили персональний кабінет, тож у період із 5 до 12 червня його не потрібно створювати знову. Для реєстрації вам достатньо зайти до персонального кабінету й доопрацювати в ньому надані вами раніше реєстраційну інформацію та/або копії документів.

Створивши ще один кабінет, ви, найімовірніше, не зможете до нього зайти наступного разу, адже програма реєстрації блокує дублі персональних кабінетів, щоб забезпечити рівні права всіх учасників НМТ.

Докладніше про участь у додаткових сесіях – за посиланням.

https://testportal.gov.ua/podannya-dokumentiv-dlya.../