У Рівному відбувся масштабний Форум професій та майстерності

Рано чипізно, для кожного актуальним стає питання майбутньої абонової професії, успішної справи, які принесуть добробут і насолоду від роботи. Ким бути? Яку професію обрати? Як реалізуватисвій талант? Де і як навчаютьпрофесіям? На ці та багато інших запитань учасники Форуму віднаходили відповіді. 

Основною метою інтерактивного заходу булопідвищенняпрестижностіробітничихпрофесій, сприяннямолодіпрофесійномусамовизначенню, розширеннязнаньучнів про різноманітнийсвітпрофесій, популяризаціяробітничихпрофесійактуальних на регіональному ринку праці.
У заході взяли участь заступник головиоблдержадміністраціїІгор Тимошенко, заступник головиРівненськоїрайонноїдержадміністраціїСергійПодолін, роботодавці, безробітна молодь та понад 1200 старшокласниківшкілм.Рівного, Рівненського і Здолбунівськогорайонів.
Директор обласного центру зайнятостіІван Ткачук наголосив: «Сьогоднішній Форум демонструє, що є майбутнє у нашоїдержави. Світробітничихпрофесійдужецікавий і різноманітний, тожсміливойдіть і шукайте свою професію, а служба зайнятості вам завждидопоможе».
На базінавчальноговідділення, що на вул. І.Підкови у Рівному, розгорнулинаметовемістечкопрофесій. Для учасників Форуму працювалияскравіекспозиції, відбувалисямайстер-класи за різноманітнимиробітничимипрофесіямибудівельноїсфери, сферипослуг та ремісничимипрофесіями. Порядрозмістилисьмайданчикивідкритогоінтерактивногоспілкування з працівникамидержавноїпожежно-рятувальноїчастиним.Рівне та патрульнимиполіцейськими і кінологами.
Родзинкою Форуму стало знайомствоізпрофесіями на демонстраційнійдоріжці - подіумі. Тут слухачі РЦПТО ДСЗ демонструвалигармонійні та завершеніобрази, над якимипрацювалимайбутнікравці, візажисти, манікюрники і перукарі.Вишуканізачіски, макіяж та одягрізнихстилів не залишивбайдужим нікого.
В актовійзалінавчальноговідділенняроботодавцірізнихгалузейРівненщинипрезентувалисвоїпідприємства і запрошували на роботу.

Особливо сподобаласявідвідувачамцікаванасиченаекскурсіянавчальнимвідділенням, адже вони зазирнули "за лаштунки " - побували у спеціалізованихнавчальнихкабінетах,лабораторії,  сучаснійкухні,  ресторані, барі, кондитерському цеху, гуртожитку та поспілкувалисяізнинішніми слухачами РЦПТО ДСЗ.

Рівненський Форум професій та майстерності - цікаве, яскраведійство, яке допоможестаршокласникамвизначитисьізсвоїмпрофесійниммайбутнім, а безробітним - обрати навчання та успішнопрацевлаштуватися.