У РІ КУП НАНУ відбулася VІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми правотворення в сучасній Україні»

Конференція розпочалася екскурсією інститутом, який вразив почесних гостей та учасників  не тільки своїм модерним виглядом, а й патріотичним спрямуванням аудиторного фонду, що особливо відзначив заступник голови обласної ради Олексій Андрійович Бучинський.

Відкрив конференцію  ректор, заслужений юрист України, професор Юрій Ладиславович Бошицький. У своєму вітальному слові він  підкреслив актуальність формування національної наукової стратегії розвитку юридичної науки на якісно новому етапі її становлення, що передбачає  побудову правової, демократичної держави та входження до Європейської Спільноти. Ректор також наголосив на тому, що  сучасна  вища освіта має органічно поєднувати навчальний та науковий процеси, це сприяє підвищенню якості підготовки фахівців з вищою освітою, поглибленому вивченню програмного матеріалу, розвитку наукового мислення і творчого підходу до вирішення теоретичних та практичних завдань. «І саме тому в Київському університеті права НАН України та у відокремлених структурних підрозділах необхідність здійснення науково-дослідної діяльності керівництвом університету сприймається як аксіома, що реалізується шляхом проведенням різного формату наукових заходів (конференцій, круглих столів, наукових семінарів) із залученням до участі в них провідних науковців України та зарубіжних держав, науково-педагогічних працівників, студентської молоді та юристів-практиків», ? сказав доповідач.

З вітальним словом звернулися  до присутніх почесні гості конференції, зокрема заступник голови обласної ради Олексій Андрійович Бучинський, начальник управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Григорій Миколайович Таргонський, начальник Головного територіального  управління юстиції в Рівненській області Іванна Василівна Смачило.  «Вважаю невипадковим проведення такої авторитетної конференції саме у Рівненському інституті Київського університету права Національної академії наук України, який під керівництвом Юрія Ладиславовича Бошицького примножив свій науковий потенціал і має значні напрацювання, гідні уваги українського юридичного співтовариства», ? зазначила Іванна Василівна Смачило.

 Григорій Миколайович Таргонський висловив сподівання, що цей науковий форум  сприятиме подальшому розвитку юридичної науки, згуртуванню зусиль науковців і практиків в дослідженні актуальних проблем правоутворення на благо України, а Рівненський інститут Київського університету права Національної академії наук України  і надалі залишатиметься флагманом юридичної освіти і науки на теренах Рівненщини!

            Високий потенціал науково-теоретичних розробок науковців якнайпосутніше ствердило пленарне засідання, на якому виступили завідувач кафедри конституційного, адміністративного, господарського права та процесу Київського університету права НАН України, доктор юридичних наук Надія Олексіївна Армаш («Сучасні проблеми законодавчого забезпечення антикорупційної діяльності в Україні»), завідувач сектора інтелектуальної власності та інноваційних технологій кафедри цивільного і трудового права Київського університету права НАН України, професор Роман Богданович Шишка («Система юридичних осіб за цивільним законодавством України»), завідувач кафедри спеціальних юридичних дисциплін Рівненського інституту Київського університету права НАН України, к.ю.н.  Артур Гагікович Мартиросян («Добросовісний набувач майна та спеціальна конфіскація – аналіз законодавства»), завідувач кафедри загальнотеоретичних правових дисциплін Рівненського інституту Київського університету права НАН України, к.ю.н. Сергій Володимирович Книш («Сучасні міжнародно-правові інститути боротьби з нелегальною міграцією»), а також доцент кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Київського університету права НАН України, к.ю.н. Наталія Богданівна Мушак («Договірний механізм Європейського Союзу щодо захисту персональних даних»).

Після завершення пленарного засідання робота конференції продовжилася у трьох секціях «Загальнотеоретичні підходи до правотворення в Україні на сучасному етапі» (керівник секції – Марія Анатоліївна Боровець),     «Актуальні проблеми правотворення у сфері публічного права» (керівник секції – Надія Олексіївна Армаш), «Актуальні проблеми правотворення у сфері приватного права» (керівник секції – Світлана Леонідівна Повзун).

Активними учасниками конференції стали також і студенти. Конференція переконливо засвідчила, що для студентської молоді  вона є  чудовою можливістю набути нових знань, які допоможуть зорієнтуватися не лише в глобальних процесах правового розвитку сучасного світу, а й в процесах інтеграції України до європейського правового простору.

Насамкінець учасники конференції оглянули виставку в артгалереї сучасного ковальства.  Керуючий справами РІ КУП НАНУ Володимир Леонович Якимчук подякував ректору за його турботу про розвиток інституту та всебічну підтримку у проведенні наукових заходів всеукраїнського та міжнародного масштабу.

 

ШАНОВНІ АБІТУРІЄНТИ!

 

Рівненський  інститут  Київського університету права НАН України – вищий державний заклад, який готує фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» за напрямом «Правознавство»

Запрошує Вас на день відкритих дверей, який відбудеться 15 травня  о 12 год. 

Для вступу в інститут абітурієнти мають подати до приймальної комісії сертифікати ЗНО: з української мови та літератури (обов’язковий), історії України (обов’язковий) та на вибір: математики, іноземної мови або географії.

Адреса інституту:  33028, м. Рівне,  площа Короленка, 5. web: rivne.kul.kiev.ua

Довідки  за телефонами:  (0362) 62-05-89, 26-46-01, 62-04-48.