Worldskills Ukraine 2021: Опубліковано списки призерів з Рівненської області

На офіційному сайті конкурсу WorldSkills Ukraine розміщено перелік призерів відбіркового етапу п'яти регіонів. Конкурсанти, які посіли перші місця в компетенціях, отримають право представляти область під час національного фіналу навесні 2022 року.

Списки призерів першого етапу WorldSkills Ukraine 2021:

Решта мають надати відповідні переліки до початку національного фіналу. Інформацію буде опубліковано в розділі «Регіони».

Проведення І етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «Worldskills Ukraine 2021-2022»
у Рівненській області

Дата проведення Компетенції Місце проведення
24-25.11.2021 Зварювальні роботи, Слюсарні роботи Квасилівський професійний ліцей
20-22.10.2021 Експлуатація та
обслуговування залізничного транспорту,
Мехатроніка
ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту»
Електромонтажні роботи Вище професійне училище № 29 смт Володимирець
Перукарське мистецтво ДПТНЗ «Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну»
Технології моди ДПТНЗ «Березнівське вище професійне училище»
Токарні роботи Рівненський професійний ліцей

«Оскільки дві області фактично перенесли змагання на січень-лютий, рано говорити про результати відбіркового етапу, однак деякі висновки зробити можна. Наприклад, майже всі області провели конкурс за напрямом “Зварювальні роботи” та “Електромонтажні роботи”. Робітники цих професій мають постійний попит серед роботодавців, тож завдяки WorldSkills ми популяризуємо необхідні українському бізнесу професії», – зазначила генеральна директорка директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки Ірина Шумік.

Директорка також розповіла, що цьогоріч організатори junior-компетенцій приділяли більше уваги організації змагань і, зокрема, проводили з учасниками пробні сесії. Під час сесій школярі виконували завдання, подібні до тих, які надавалися в межах основного етапу.

Нагадаємо, на YouTube-каналі WorldSkills Ukraine розміщено майстер-класи для виконання практичних завдань за 7-ма компетенціями конкурсу.

МОН