Вже цього тижня у Рівному Всеукраїнська Рада Церков проведе виїзне засідання

Представники церков і релігійних організацій опрацювали наступний крок в продовженні практики виїзних засідань з метою поширення позитивного досвіду міжконфесійної взаємодії на місцевий рівень.

Секретаріат ВРЦіРО узгодив деталі майбутнього візиту глав конфесій у місто Рівне на засіданні 30 серпня 2021 року під головуванням митр. протоієрея УГКЦ о. Олекси Петріва.

Виїзне засідання буде присвячене виробленню пропозицій та практичних кроків щодо утвердження традиційних сімейних цінностей українського народу та покращення державної сімейної політики, в тому числі в сфері посилення державно-церковної взаємодії на рівні місцевого самоврядування.

«Символічно, що саме в нашій області найбільше багатодітних сімей в Україні. Ця тема дуже важлива. На моє переконання, сімейні цінності мають стати національною ідеєю. Про це і будемо говорити під час виїзного засідання Всеукраїнської Ради Церков», – прокоментував цю ініціативу ВРЦіРО голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Позитивним прикладом такої взаємодії представники церков і релігійних організацій назвали нещодавно підписану Угоду про співробітництво між ВРЦіРО та Міністерством освіти і науки України. Цей документ визначає принципи і цінності, на яких Рада Церков і МОН домовилися спільними зусиллями розвивати виховну та освітню діяльність в Україні на засадах соціального і державно-приватного партнерства. Зокрема, йдеться про відстоювання значення відповідального материнства і батьківства як виховного ідеалу та про просвітницьку діяльність серед дітей і молоді, щоб уберегти їх від помилок під час планування сім’ї та у подружніх стосунках.

Секретаріат ВРЦіРО також переглянув стан виконання низки проблемних питань у сфері державно-церковних відносин, які перебувають на опрацюванні у відповідності до рішень ВРЦіРО. Представники конфесій спланували  діяльність Ради Церков у сфері громадської участі у законотворчому процесі, в тому числі подальший розвиток взаємодії з міжфракційним парламентським об'єднанням «Цінності. Гідність. Родина».