Вперше у Рівному до 30 років Незалежності України відбудеться унікальний фестиваль всеукраїнського масштабу

14-15 серпня 2021 року вперше за часи незалежності у Рівному відбудеться Фестиваль сучасної української авторської пісні та співаної поезії «СЛОВОСПІВ».

Фестиваль приурочений святкуванню цього року 30-річчя Незалежності України та є унікальним в межах всієї України.

Формат саме цього фестивалю покликаний переламати усталені погляди щодо відсутності в Україні якісної української авторської пісні, вивести українське поетичне слово на зовні та показати справжніх українських творців.

До складу журі фестивалю увійшли такі імениті автори-виконавці, як Олександр Смик, Едуард Драч, Наталка Криничанка, Дмитро Лінартович та Микола Тимчак.

Також, на фестиваль запрошено багато цікавих та відомих особистостей, серед яких учасники та переможці перших фестивалів української пісні «Червона рута», «Оберіг». Так, серед цьогорічних учасників та гостей фестивалю – Тарас Житинський (Великобританія), Віктор Нестерук (Київ), Неля Франчук (м. Київ), Віктор Нестерук (м. Київ), Валерій Марченко (м. Рівне), Христина Панасюк (м. Рівне), Славінська Вікторія (м. Дніпро) та багато інших цікавих гостей.

В рамках фестивалю заплановано наступні заходи та концерти:

14 серпня об 11.00 год. - прес-конференції та круглий стіл на тему: «Сучасна українська авторська пісня та співана поезія як невід’ємна складова українського культурного простору» (зал Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, вул. В. Чорновола, 74), куди запрошуються засоби масової інформації, а також гості та учасники фестивалю.

14 серпня з 13.00 год. – в Залі камерної та органної музики Рівненської обласної філармонії (вул. Соборна, 137, м. Рівне) відбудеться відкриття фестивалю та концерт-конкурс учасників і гостей фестивалю.

14 серпня з 18.00 год. в козацькому таборі «Гайдамаки» (вул. Млинівська, 24, м. Рівне) відбудеться концерт-знайомство учасників та гостей фестивалю біля вогнища, куди запрошуються усі бажаючі погрітися піснею та українським поетичним словом.

15 серпня з 14.00 год. в парку імені Тараса Шевченка на літній сцені в рамках проекту «Рівне. Літо. Музика.» відбудеться гала-концерт та нагородження учасників фестивалю. Планується провести виставку-продаж книг, дисків та інших творчих доробок від учасників і гостей фестивалю.

Основні організатори фестивалю: Рівненське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, Асоціація діячів авторської пісні та співаної поезії Рівненського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, Громадська організація «Український клуб авторської пісні та співаної поезії», клуб авторської пісні та співаної поезії «BACKinБАРД».

Слід відмітити, що саме у Рівному цього року створено першу та поки єдину в Україні Асоціацію діячів авторської пісні та співаної поезії Рівненського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки.

Щиро запрошуємо взяти участь у заходах фестивалю! Вхід безкоштовний!

Телефон для контактів: 0733268379, 0679447525 (Валентина Люліч)