Водій-порушник від освідування на алкоголь відмовився, натомість запропонував поліцейським хабар

Учора, 12 січня, близько 21-ї години на вулиці Незалежності в Костополі водій автомобіля «Opel Combo», виїжджаючи із другорядної дороги на головну, не надав переваги в русі службовому автомобілю поліції.

Група реагування патрульної поліції місцевого відділу зупинила порушника, роз’яснивши причину та попередивши, що проводиться відеозйомка. Однак 33-річний кермувальник із Костопільського району одразу пропонував все вирішити на місці. Крім того, за зовнішніми ознаками водій перебував у стані алкогольного сп’яніння, однак відмовився від освідування в присутності двох свідків. Коли поліцейські почали оформляти адміністративні матеріали порушник поклав на підлокітник в службовому авто дві купюри по 200 злотих задля уникнення відповідальності.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України слідчі Костопільського відділу поліції розпочали досудове розслідування. Санкція статті передбачає штрафом у розмірі від 8500 до 12750 гривень або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років чи позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Рівненської області