Вкладники рівненських недобудов пікетували ОДА, Фіскальну службу та прокуратуру

Сьогодні вкладники компанії «ДБН», ЖК «Шоколад», «Флагмана», «Ерсте Хаус» та «Ріверсайд» прийшли з пікетом до Рівненської обласної адміністрації, а згодом і до Управління ДФС та обласної прокуратури. Основна вимоги пікетувальників - дати пояснення, через що відбувалися обшуки у групи компаній «СМАРТ», які погодились добудувати проблемні об’єкти.

Нагадаємо, що люди мали отримати свої квартири два роки тому, однак, забудовник «ДБН» заявив, що немає змоги добудувати будинки, терміни здачі об’єктів щоразу переносилися. А люди в цей час виходили на акції протесту.

Згодом була створена депутатська комісія з вирішення цього питання. На одній із них було представлено нового інвестора - групу компаній «СМАРТ» та їхнього керівника Олександра Гусарука. Днями на компанії податкова міліція провела обшуки. У свою чергу, за словами вкладників, це загальмувало роботу з добудови їхніх об’єктів.

- Новий забудовник нам пообіцяв, що вже 6 липня відновить будівництво. Однак, 1 липня до нього приїхала податкова міліція, яка, згідно з чинним законодавством вже розформована. Ми вважаємо, цю справа замовною. Це стосується несплати податків щодо будівництва, яке вже завершене та здано в експлуатацію 2 роки тому на вулиці Коновальця. Цю справу вже закривали за відсутністю складу злочину. Виходить, що забудовник тепер не може розпочати наше будівництво та виконати ті зобов’язання, які він на себе взяв, - розповів голова ініціативної групи вкладників Микола Станіславчук.

Наразі роботи, за словами Миколи Станіславчука, мали бути розпочаті на ЖК «Шоколад», що стосується ЖК «Флагман» та «Ерсте», то там перероблюються дозвільні документації, «Ріверсайд» поки що новим інвестором не розглядається.

В ОДА пікетувальникам пообіцяли, що створять робоча групу, яка й займеться їхнім питанням, зокрема буде надіслано відповідні запити у відповідні структури.

У Фіскальній службі та прокуратурі людям теж пообіцяли відреагувати на їхні вимоги: «Поки що будемо чекати. У понеділок нам пообіцяли дати роз’яснення в прокуратурі - стосовно своїх дій. Водночас забудовник нас запевнив, що незважаючи на все, він з 6-го липня таки розпочне будівництво, а далі будемо узгоджувати наші дії», - додає Микола Станіславчук.  

За попередніми даними, ЖК «Флагмана» та «Ерсте» почнуть добудовувати з листопада. Поки що триває корегування технічної та дозвільної документації.