Військовий з Рівного записав звернення до бійців у тилу

Будь-який напрямок, який здається другим і неважливим — завжди у війні може стати головним. Так вважає боєць ЗСУ, рівнянин Тарас Обоїста. Він записав мотиваційне відео і звернувся до тероборонців та вояків Збройних сил із закликом не зневажати завданнями, які їм доручає керівництво та не знецінювати свою роль у цій війні, навіть якщо зараз вони у тилу.

Джерело Рівне.Суспільне.

Тарас Обоїста записав послання до тих, хто зараз захищає Україну в лавах Територіальної оборони і Збройних силах України, і відчуває сум'яття від того, що на їхніх позиціях не відбувається бойових дій.

"Неважливих фронтів у війні немає. Будь-який напрямок, який здається другим, неважливим — завжди у війні може стати головним. Будь-яка позиція, на якій ви знаходитесь, вона важлива. Коли ви знаходитесь на блокпосту як представник ТРО і вам здається, що ви нічого не робите... ні — повз вас проходять потоки, сотні, тисячі людей. І вони бачать насамперед вашу готовність захищати свою землю. Вони бачать, що в України є м'язи, на які вони опираються. Вороги бачать, що є готові люди", — пояснює Тарас Обоїста.

У відео боєць озвучив декілька своїх правил, які він адресує воїнам ЗСУ. Насамперед радить виконувати завдання, навіть якщо ті викликають сумнів щодо доцільності.

"Може здаватися, навіщо весь час копати ями? Це — практика. Мозолі на ваших руках і піт, і ваші матюки, які ви будете вгризати в землю — це ваші відновлені навички для того, щоб дуже швидко захисти своє життя і бути готовим оборонятися", — стверджує рівнянин.

 

Що робити в ЗСУ, ТРО, Тилу якщо Ви там опинились. Прості поради. Posted by Taras Oboista on Wednesday, April 20, 2022

На його думку, під час виконання буденних завдань у тилу, наприклад, як дістати води, нарубати дров, легко зрозуміти, на кого із побратимів можна розраховувати у бою.

"Запам'ятайте одну істину: солдат бачить лише два кілометри фронту. Він відповідає за свої два кілометри і він повинен ідеально за них відповідати. Якщо на його двох кілометрах усе спокійно, це не означає, що через 10 кілометрів відбувається те саме", — додає Тарас Обоїста.

Загальну ситуацію на фронті військовий описав так:

"Ми на етапі виграшу війни. Зараз, коли русня іде і кидає свої загони, ми їх перемелюємо. Для вашого заспокоєння скажу дві речі. Перше: наші резерви готові до того, щоб підходити. Друге: це те, що наше командування, якби там не було, воно береже людей. Ви розумієте, з одними автоматами кидати людей на будь-які позиції — це одна із найбільших стратегічних помилок. Нас економлять, у нас навчають людей. Нам готують озброєння. У нас все є, воно поставляється повільно і на це все навчаються люди".