Вилучено понад 1 тис. метрів сіток на Хрінницькому водосховищі

Сьомого липня 2021 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля здійснили рейд на Хрінницькому водосховищі. Під час заходу викрито ряд порушень Правил рибальства, одне з яких грубих порушень правил рибальства.

Так, на Хрінницькому водосховищі, поблизу с. Боремель рейдовою групою викрито місцевого жителя, який здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – сіткою. Завдяки оперативним діям інспекторів порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству. Заборонені знаряддя вилучено. На викриту особу оформлено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Згодом на березі  того ж водосховища рибпатрульні викрили громадянина, який мав намір здійснити вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – сіткою. Проте, завдяки оперативним діям рибоохоронного патруля, громадянин не вистиг завдати шкоди рибному господарству. На особу було оформлено протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Крім цього, в ході рибоохоронної роботи на території Хрінницького водосховища на межі Рівненської та Волинської області знайдено безгосподарське майно. В результаті, було вилучено 31 од. сіток, загальною довжиною 1 085 метрів водні біоресурси у живому вигляді випущені у водойму. Складено акти виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлено.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомити на телефон «гарячої лінії» відомства: (067) 540-53-90.

Довідкова інформація:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр карася звичайного становить 330 грн, лина – 210 грн та коропа – 602 грн.


УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО АГЕНТСТВА МЕЛІОРАЦІЇ ТА РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА У РІВНЕНСЬКІЙ ОБЛАСТІ