Відразу три договори міжмуніципального співробітництва укладено на Рівненщині

На Рівненщині вчора, 10 грудня, між окремими об’єднаними територіальними громадами укладено  три договори міжмуніципального співробітництва.

Так, Радивилівська та Крупецька об'єднані територіальні громади домовилися спільно фінансувати    Радивилівський територіальний центр соціального обслуговування, який надаватиме соціальні послуги жителям двох громад. Ці ж ОТГ також домовилися спільно забезпечувати  інклюзивну освіти для двох громад  з відповідною передачею фінансових ресурсів.
Про делегування виконання окремих завдань, а саме забезпечення інклюзивної освіти з передачею фінансових ресурсів, також підписано договір між Радивилівською та Козинською об'єднаними територіальними громадами.

За словами радника з муніципальних послуг Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Валерія Мікуліча, договори ММС готувалися у тісній співпраці з експертами Центру.

«Міжмуніципальне співробітництво сприяє рівномірному розвитку громад, збалансовує ресурси в різних громадах, сприяє вирішенню більш складних завдань, оскільки об’єднує зусилля. Тому Рівненським Центром розвитку місцевого самоврядування та Програмою «U-LEAD з Європою», цій темі приділяється значна увага», - відзначив він.

Крім того, з метою забезпечення надання якісних медичних послуг для мешканців громад, Крупецькою, Козинською, Радивилівською об'єднаними територіальними громадами та Бугаївською сільською радою прийнято рішення про утворення комунального підприємства "Радивилівська районна лікарня".