Відкриття дитячих садочків та кінотеатрів сьогодні не на часі - ОДА

На Рівненщині наразі не планують відкривати дитячі садочки та кінотеатри. Адже динаміка захворюваності в області не зменшується. Про це заявили на брифінгу в Рівненській ОДА. 

- Динаміка знову збільшується. Показники виявлення випадків інфікування незначні, але також є зріст: з 19,8 до 19,9. Це теж не дає нам можливості реагувати позитивно на рішення комісії. При цьому у нас зменшилась середня кількість тестувань з 78, 7 до 68 на 100 тис. населення. Також карантинні послаблення треба вводити дуже обережно. Питання про відкриття дитячих садочків сьогодні не на часі, а вони спільно перемикаються із бажанням відкрити заклади культури. Це питання планується розглянути на найближчому засіданні комісії з питань ТЕБ та НС Рівненської обласної державної адміністрації і відповідно доручити районним комісіям... Однак, на сьогодні це питання (про відкриття дитсадків та кіінотеатрів) є обмеженим, і ми не плануємо надавати такий дозвіл, - заявив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.. 

Нагадаємо, вчора це питання про відкриття дитсадків було порушене на сесії Рівнеради. Міський голова Рівного Володимир Хомко доручив вивчити це питання своїй заступниці Галині Кульчинській.