Відбулось засідання виконавчого комітету Вараської міської ради, прийнято багато важливих рішень

25 листопада, під час чергового засідання виконавчого комітету, яке відбулося під головуванням міського голови Олександра Мензула, члени виконавчого комітету заслухали та обговорили дванадцять питань порядку денного, що стосувалися як різних сфер життєдіяльності міста, так і окремих категорій громадян.

Першим рішенням виконавчий комітет утворив конкурсну комісію для проведення конкурсу на зайняття посади директора комунального некомерційного підприємства Вараської міської ради «Вараська багатопрофільна лікарня» та затвердив її склад. Далі члени виконавчого комітету заслухали та обговорили звітначальника фінансового управління Валентини Тацюк щодо виконання бюджету Вараської міської об’єднаної територіальної громади за дев’ять місяців 2020 року та  вирішили подати його на розгляд міської ради:

Виконання по загальному фонду:

  • по доходах в сумі  459 778,8 тис. грн;
  • по видатках в сумі 366 706,1 тис. грн.

Виконання по доходах по спеціальному фонду:

  •  по доходах в сумі 14 164,9тис. грн;
  •  по видатках в сумі 76 337,4тис. грн, по кредитуванню в сумі «-» 38,0 тис. грн (повернення пільгових довгострокових кредитів, наданих молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво/придбання житла).

З метою задоволення освітніх, соціальних потреб дитини,  на прохання батьків дітей та керівництва управління освіти виконавчий комітет вирішив внести зміни до рішення виконавчого комітету Вараської міської ради від 27.08.2020 № 197 «Про затвердження мережі закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти територіальної громади Вараської міської ради на 2020/2021 навчальний рік»», відповідно до якого будуть створені ще три інклюзивні класи, а саме: 2 (два) перших класи у Вараському ліцеї №4 та 1 (один) другий клас у Вараському ліцеї №5. Фінансування інклюзивних класів здійснюється за рахунок коштів державної освітньої субвенції.

З метою запобігання виникненню, оперативного реагування та ліквідації медико-біологічних надзвичайних ситуацій природного характеру державного рівня виконавчий комітет прийняв рішення, виділити КНП Вараської міської ради «Вараська багатопрофільна лікарня» паливно-мастильні матеріали з місцевого матеріального резерву.

Також  прийнято рішення  щодо оновлення складу комісії щодо розгляду заяв про виплату адресної допомоги на придбання житла для учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, членів сім’ї загиблого (померлого) учасника АТО/ООС на умовах співфінансування.

У закритому режимі виконавчий комітет розглянув п’ять питань щодо соціально-правового захисту прав дітей та інтересів неповнолітніх.


Вараська міська рада.