Від ідеї запровадження кінної поліції у Рівному відмовились

У Рівному поки відмовились від ідеї запровадження кінної поліції. Як заявив очільник поліції області Олексій Камишанський, містяни поки не підтримують таку ідею. 

- На теперешній час експериимент не знайшов підтримки у громадськості. Ми чітко тримаємо пульс на думці громадськості. І зараз, думаю, недоречно вводити кінну поліцію, бо, по-перше, суспільство не готове до цього. По-друге, ми працюємо для людей, а не для картинки. Тому, думаю, що якщо ми дійдемо до того, що громадськість скаже, що це потрібно, тоді ми це зробимо. Це не основний підрозділ, це додатковий підрозділ, який міг функціонувати, - сказав Олексій Камишанський. 

Нагадаємо, перед цим поліція влаштувала опитування містян - чи потрібно створювати у місті кінну поліцію. Більшість відповіла негативно. 

Про створення кінної поліції у Рівному заговорили після відзначення Дня національної поліції на майдані Незалежності, 2 липня. На центральній площі помітили кількох поліцейських на конях. Тоді ж Олексій Камишанський підтвердив журналістам, що у Рівному запрацює кінна поліція, яка здебільшого патрулюватиме парки та сквери.