Від COVID-19 помер очільник Сербської православної церкви патріарх Іриней

У серпні йому виповнилося 90 років

На 91-му році життя від ускладнень, спричинених коронавірусною хворобою COVID-19, помер очільник Сербської православної церкви патріарх Іриней. Про це написав у своєму Instagram президент Сербії Олександр Вучич.

"Для мене було честю, що Вас знав. Такі, як Ви, ніколи не йдуть", - написав очільник країни. 

Як повідомляє "ВВС News Україна", про хворобу Іринея стало відомо на початку листопада, тоді ж патріарха шпиталізували. Він перебував у важкому стані та був підключений до апарату ШВЛ.

Кілька днів тому з'явилися повідомлення, що йому стало краще, однак вже 19 листопада стан патріарха різко погіршився. Його лікуванням займалася група російських лікарів. 

Відомо, патріарх Іриней (Гаврилович) народився 28 серпня 1930 року в селі Видова, в хрещенні отримав ім'я Мирослав. У 1951 році він закінчив духовну семінарію в Призрені. Потім навчався на богословському факультеті Белградського університету та закінчив аспірантуру при богословському факультеті Афінського університету.

Після закінчення університету майбутній патріарх служив в югославській армії. Сербську православну церкву він очолив у 2010-му.