Виборчі дільниці Рівненщини будуть забезпечені засоби захисту

Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін провів селекторну нараду з керівниками районів щодо ситуації з поширенням COVID-19 на Рівненщині.

Йшлося про заходи безпеки під час виборів в умовах пандемії, зокрема, забезпечення дільниць засобами індивідуального захисту.

Зокрема, вже закуплено більше 82 тисяч респіраторів та захисних масок, 52 тисячі пари рукавичок та 1,5 тисяч літрів дезінфікуючих засобів. На сьогодні на це виділено з місцевих бюджетів понад 1 мільйон гривень.

Засоби вже доставляються на 996 виборчих дільниць області.

За словами головного санітарного лікаря області Романа Сафонова, на дільницях діятимуть безпекові заходи, визначені постановою №641, яка регулює правила перебування у громадських місцях. Під час проведення виборів важливо користуватися засобами індивідуального захисту, дотримувалися соціальної дистанції та систематично провітрювати приміщення.

«Вимоги кардинально не відрізняються від того, що ми знаємо. Але, вірус поширюється досить стрімко і варто зрозуміти, що так чи інакше кожну дільницю будуть відвідувати хворі люди», - відзначив Роман Сафонов, тому доречно на кожній дільниці призначити відповідальну людину, котра б слідкувала за дотриманням усіх вимог.

«Епідеміологічна ситуація в Україні та на Рівненщині, зокрема, – непроста. Тому потрібно, щоб вибори відбулися безпечно. Як для здоров'я виборців, так і членів комісій. Прошу все зробити, щоб дільниці були забезпечені всім необхідним. Наголошую на персональній відповідальності голів РДА щодо проведення чесних та безпечних виборів», - звернувся до присутніх Сергій Подолін.