Веломандрівки для читачів організовують рокитнівські бібліотекарі

Веломандрівки для читачів організовують рокитнівські бібліотекарі

Цікаву форму роботи з читачами зорганізували фахівці центральної районної бібліотеки, що у селищі Рокитне. Під час веломандрівок унікальними місцинами району, учасники подорожі не лише дізнаються чимало пізнавального про свій край, а й пропагують здоровий спосіб життя.

 Серед об’єктів, які вже відвідали учасники бібліотечної подорожі на велосипедах, - Рокитнівський дендропарк, польський військовий цвинтар у селищі Рокитне. А в селі Рокитне естафету перейняла місцевий бібліотекар Світлана Ничипорчук, представивши музейну експозицією «Народна творчість с. Рокитне».

Далі група відвідала Свято-Успенський храм, древлянські поховання, попросила здоров’я, енергії та сили у 400-літнього дуба (пам'ятка природи на території місцевої школи), спинилась біля пам’ятного хреста на березі місцевої річки з нагоди 1030-ї річниці Хрещення Київської Руси-України та вшанування пам’яті князя Володимира. 

Побували учасники мандрівки й біля могили місцевого пророка Терентія Люмаха (провидець Терешко). Він жив на хуторі поблизу Рокитного. Неписьменний чоловік пророкував на багато десятиліть уперед. За оповідками, передбачив більшовицький переворот, розстріл царської сім'ї, Другу світову війну, масове винищення євреїв, створення атомної зброї, науково-технічний прогрес: виникнення телебачення, засобів мобільного зв'язку, Інтернету.

За матеріалами «Голосу України»