Вдячність за прихисток ножем у живіт. Здолбунівські поліцейські розслідують кримінальну справу

Здолбунівські поліцейські затримали чоловіка за завдане ножове поранення жителю Здовбиці.

Не маючи власної домівки, 60-річний чоловік проживав у людей, яким допомагав по господарству. 45-річному жителю Здовбиці, який надав йому тимчасовий прихисток, віддячив ножем у живіт.

Події розгорталися близько 18 години вчора, 21 вересня, за місцем проживання 45-річного чоловіка по вулиці Третій села Здовбиця.

Поліцейські попередньо встановили, що двоє чоловіків перебували на подвір’ї. Зі слів потерпілого він чув, як 60-річний чоловік постійно щось невиразно та тихо говорив, а потім побачив, як той іде на нього з ножем. Після удару в живіт потерпілий господар схопив палку, і обороняючись нею зумів відібрати у нападника ніж та викинути його.

Після отриманого поранення 45-річний житель Здовбиці самотужки пішов до оселі, де викликав швидку. Із проникаючим ножовим пораненням черевної порожнини його госпіталізували до лікарні.

Нападника, який раніше судимий не був, поліцейські затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. У рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України, слідчі вирішують питання про повідомлення йому про підозру у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень. Також до суду підготовлене клопотання про обрання запобіжного заходу.

«Усі причини та обставини злочину будуть встановлені під час досудового розслідування, — зазначив заступник начальника Здолбунівського відділення поліції — начальник слідчого відділення Петро Калюш. — Зокрема будуть призначені відповідні судові експертизи».

Національна поліція в Рівненській області