Вчителям демонстрували снайперські гвинтівки та вчили накладати турнікет

18 вчителів з різних районів Рівненської області навчалися у військових частини 3055 2 Галицької бригади Нацгвардії  бойовій підготовці та тактичній медицині.

Рівненські вчителі продовжують співпрацю з Національною гвардією на виконання Указу Президента України «Про стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки». 

На базі військової частини 3055 відбулося перше заняття в цьому році для вчителів предмету «Захист Вітчизни».

  • В теперішній непростий час надзвичайно важливо виховувати в молоді патріотизм та навчати її поважати і цінувати своїх співвітчизників, - зазначив офіцер групи по роботі з особовим складом капітан Вадим Дрильчук. -Адже ці юнаки та дівчата згодом розбудовуватимуть державу і ставатимуть на її захист. Вони мають розуміти, як правильно це робити.

Старший інструктор з бойової підготовки старший сержант Микола Овсянніков провів для вчителів заняття з бойової підготовки, на якому ознайомив їх з різновидами зброї та умовами її застосування в бою, заходами безпеки з поводження зі зброєю. Присутні мали змогу оглянути зброю та візуально ознайомитися з її тактико-технічними характеристиками.

А інструктор з тактичної підготовки молодший сержант Максим Качур провів для педагогів практичне заняття з тактичної медицини. Інструктор демонстрував склад військової аптечки, розповідав про види поранень та способи надання допомоги при них, транспортування пораненого із зони бойових дій.

  • Як показала війна, вміння вчасно та якісно надати першу медичну допомогу врятувало не одне життя, - слушно зазначив Максим Качур.

-- Група інформації і комунікації військової частини 3002 Західного ОТО НГУ