В Здолбунові вшанували пам’ять земляка турніром з шахів

Шахова спільнота Здолбунова вшанувала пам’ять свого земляка  Сергія Малахова (1941-2004) організацією турніру, який відбувся у приміщенні Здолбунівської міської ради.

Джерело Здолбунівська міська рада.

За традицією перед початком змагань шахісти поклали квіти на могилу земляка. Фрагмент на шахову тематику, що викарбуваний у граніті, ще раз навіяв спогади про Сергія, його фанатичну відданість улюбленій грі. Учень Малахова – Олег Прокопчук пригадав, що  Сергій пішов у вічність з шахівницею, яку поклали у його домовину.

На цьогорічний 13-й Меморіал Сергія Малахова  вдалося зібрати 18 учасників. На жаль, з різних причин не могли взяти участь у змаганнях переможці і призери минулих меморіалів – кандидати у майстри спорту Анатолій Кирилюк, Ігор Намінський, Петро Борисюк. Зате, порадувала участь у змаганнях здолбунівських школярів.

Турнір пройшов по швейцарській системі у 9 турів  за регламентом « FIDE rapid».

Цього разу богиня шахів Каїса була прихильна до кандидата у майстри спорту Юрія Кошмака – 7,5 очка. На півочка відстав першорозрядник Аркадій Галій (Рівне). Третій – першорозрядник Олег Прокопчук – 6,5 очка.

Ветеранський приз отримав 79-річний Володимир Хоменко. Серед школярів кращим став учень 8-го класу сш№4  Владислав Гаркушенко.

 Переможці отримали призи від Федерації шахів Рівненщини і нагороджені медалями і грамотами Управління культури Здолбунівської міськради. Суддя змагань – Олександр Попов