В Здолбунові два працівники телерадіокомпанії займались піратським контентом

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору та двом працівникам однієї з телерадіокомпаній Здолбунова за фактом незаконного розповсюдження програм мовлення, вчиненого групою осіб (ч. 2 ч.3 ст. 27, ч. 3 ст. 176 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 76-річний житель Здоблунова організував та очолив злочинну групу, до складу якої залучив двох виконавців. Члени угруповання з липня 2019 року, використовуючи досвід та навички у телекомунікаційній сфері, за допомогою необхідного обладнання, телекомунікаційних систем та мережі ТРК, здійснювали ретрансляцію програм мовлення, не маючи на це відповідного дозволу правовласників програм та не уклавши обов’язкових субліцензійних договорів, при цьому отримуючи абонентську плату від користувачів.

 Такими незаконними діями підозрювані завдали збитків двом медіагрупам на понад 1,7 млн гривень.

Протиправну діяльність членів групи правоохоронці викрили у березні цього року. Тоді, в ході обшуків у них вилучили пристрої, за допомогою яких здійснювалась незаконна ретрансляція програм мовлення (ТV-приймачі, станції кабельного телебачення тощо), мобільні телефони та документацію щодо діяльності ТРК.

На вилучене майно судом накладено арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу Відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області Департаменту кіберполіціі НП України.

Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Рівненська обласна прокуратура