В Україні дозволять відкрити пляжний сезон - головний санітарний лікар

В Україні цього року буде дозволено відкрити пляжний сезон. Про це на брифінгу повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко. 

В цьому сезоні ми зможемо купатися. Ми провели консультації з Інститутом епідеміології інфекційних хвороб Національної академії медичних наук. Фахівці підтвердили, що морська сіль спільно з ультрафіолетовим випромінюванням знищує збудника коронавірусної хвороби, тому буде дозволено відкрити пляжний сезон в Україні, як і, напевно, в інших країнах світу, - заявив він. 

За його словами, навіть незважаючи на те, що в прісній воді збудник має можливість виживати, за наявними даними науковців, у річках з проточною водою інфікуватись складно: "Це тільки може бути у близькому контакті", - сказав Віктор Ляшко. Тому МОЗ буде надавати дозвіл працювати і на річкових об'єктах. 

Також Віктор Ляшко дав рекомендації стосовно відвідування пляжів: не потрібно відвідувати пляжі людям з групи ризики - старшим 60 років та людям з хронічними захворюваннями, дотримуватись безпечної дистанції - не менше 2 метрів, дотримуватись правил особистої гігієни (мити руки, кашляти у серветку, або згин руки), всі, хто буде задіяний у сфері обслуговування, мають носити маску.