В транспортному цеху Хмельницькій АЕС гасили умовну пожежу

«Персонал АЗС транспортного цеху, оцінивши ситуацію повідомив рятувальників, керівника підрозділу, начальника зміни станції, а також по приїзду вогнеборців, надав інформацію щодо стану об’єкту, об’ємів загорання та кількості пального в підземних ємностях», - розповів про дії транспортників начальник дільниці ТрЦ ВП ХАЕС Вадим Тверітін.

Під час тактичних оперативних дій пожежно-рятувальний загін Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій (3 ДПРЗ ГУ ДСНС) України у Хмельницькій області провів розвідку умовної пожежі, оцінку обстановки та локалізував умовну пожежу. Особливістю та складністю гасіння «пожежі» було розміщення поруч автомобільної техніки, яка знаходилася на АЗС. Проте завдяки чіткому керівництву та злагодженим діям особового складу підрозділів умовна пожежа була успішно ліквідована.

«В рамках навчань здійснено перевірку готовності підрозділів 3 ДПРЗ ГУ, а також служб взаємодії ВП ХАЕС до виконання дій за призначенням у разі загрози та виникнення пожежі на автотранспортному підприємстві. Персонал атомної станції разом із рятувальниками продемонстрував послідовність та злагодженість дій при ліквідації умовної пожежі», - підсумував результати навчань заступник начальника 3 ДПРЗ ГУ ДСНС, майор служби цивільного захисту Андрій Швець.