В «Інваспорті» може з’явитися новий спецавтомобіль

Спецавтомобіль з підйомником цього року може отримати комунальний заклад «Рівненський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Рівненської обласної ради. Заклад очікує на кошти Державного фонду регіонального розвитку, а також розраховує на співфінансування з бюджету області. Загалом йдеться про 1,5 млн.грн.

Саме у стільки обійдеться спеціально облаштований автомобіль, який дасть змогу возити на тренування та на змагання наших спортсменів з інвалідністю. Зокрема, він повинен бути обладнаний підйомником для спортсменів на візках на розрахований на 10-12 пасажирів.

Як розповів директор «Інваспорту» Андрій Демчук, розраховувати на такий спецтранспорт вони можуть завдяки тому, що виграли грант ДФРР. Заклад став одним із тих, чий проект затвердили у фонді. Проект  передбачає створення сприятливих умов для залучення до фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності, фізкультурно-спортивної реабілітації осіб з інвалідністю на візках, а також з вадами зору І групи. Крім того, за словами Андрія Демчука, він обслуговуватиме тих, хто отримав інвалідність внаслідок травм під час воєнних дій. Йдеться про наших воїнів АТО та учасників ООС. 

Загальна вартість автомобіля складе в межах 1,5 млн.грн. З них 225 тис.грн. – співфінансування з обласного бюджету. Щодо цього, то відповідний проект рішення про видвлення необхідної суми уже підготували на найближчу сесію обласної ради, яка має відбутися 14 червня. Про це йдеться на офіційному сайті Рівненської обласнї ради.