В інфекційне відділення Дубенської міської лікарні потрапили четверо людей із ботулізмом

Про це інформують на сторінці "Дубно - влада - онлайн" у соціальній мережі "Фейсбук".

Що характерно - хворі між собою не пов’язані місцем проживання. Перший випадок - чоловік з Дубна. За його словами, напередодні вживав м’ясні консерви домашнього виробництва. А вчора в інфекцію потрапила ціла сім’я: батько, мати і син з Камениці Дубенського району. Потерпілі розповіли, що їли сиров’ялене м’ясо, знову ж таки, домашнього приготування.
Як повідомили медики, у чоловіка стан за останні дні дещо покращився. У родини з Камениці - стан дуже важкий.
Треба зауважити, що ботулізм - це харчова інтоксикація, зумовлена споживанням продуктів, які містять ботулотоксини. Ступінь протікання хвороби, як правило, важкий, з наступними хронічними проявами та непоодинокими летальними випадками. Дуже важливо діагностувати ботулізм якомога раніше, коли ботулотоксин ще вільно циркулює у крові і може бути зв’язаний лікувальною сироваткою. Після фіксації токсину в нервовій тканині він стає недоступним для впливу лікувальних антитоксичних сироваток, тому важлива рання діагностика захворювання.
Отож, будьмо уважними і вживаймо з обережністю в’ялену або слабопросолену рибу, ковбасу, шинку, м’ясні, грибні, рибні консерви домашнього приготування.