ЮРІЙ ЖУРАВЕЛЬ ПРЕЗЕНТУВАТИМЕ КНИГУ ПРО НАЙСЛАВЕТНІШІ БИТВИ УКРАЇНСЬКИХ ВІЙСЬК РІЗНИХ ЧАСІВ

Презентація книги «Битви за Землю Рідну» відбудеться у четвер, 14 липня, у конференц-залі рівненського готелю «Мир» о 16.00.

Видання книги стало можливим завдяки програмі Міністерства молоді та спорту України. Юрій Журавель через Управління молоді і спорту Рівненської ОДА подав свою роботу на конкурс проектів з патріотичного виховання молоді. Участь у ньому загалом взяло більше 500 проектів, а державне фінансування отримало близько 100 патріотичних ідей - таборів, вишколів, форумів тощо.

-      Ця книга адресована перш за все підростаючому поколінню, тому намальовано тут більше, ніж написано, - говорить автор книги, художник і музикант Юрій Журавель. - Хочеться, щоб кожен хлопчисько, який гортатиме ці сторінки, з головою поринув у час і простір славетних битв, уявив себе героєм-захисником, відчув своєю рукою вагу меча Святослава Хороброго, приміряв обладунки Князя Острозького, поцілив у ворога галицьким арбалетом чи базукою кіборга, махнув козацькою шаблюкою і чимдуж крикнув переможне - Слава!!!  Думаю, вона сприяє еволюції юнацької національної свідомості, викликає почуття гордості за українське походження...

Через те, що свого часу Журавель вже працював над однойменним графічним календарем, матеріал для книги на 80% вже був готовий. Лишалось лише зверстати книгу. Разом з тим, художник домалював ще кілька лідерів українських військ - князя Острозького, Оверкія Гончаренка, котрий керував операцією  під Крутами, отамана Холодноярівської республіки Василя Чучупаку.

Це не перше графічне видання із української історії, яке створив Юрій Журавель. У 2008-му році він видав дитячу книгу «Мазепа. Крок до правди».

Подія у Facebook: https://www.facebook.com/events/819927071440170/

Замовити книгу «Битви за Землю Рідну»можна на сайті: http://zhurawell.com.ua/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=63