Упереджене ставлення до Рівненського облавтодору чи пошуки крайнього через дтп, що сталась з поліцейським?

26 липня, на трасі Рокитне - Бровари сталась дорожньо-транспортна пригода за участі рівненських поліцейських. Службова поліцейська автівка за інформацією поліції, яку надали журналістам Рівне Вечірнє потрапила у вибоїну на дорозі та злетіла у кювет, внаслідок чого перекинулась. 

Поліцейський, який стрімголов поспішав на виклик, через сильну зливу начебто не помітив яму на дорозі, що стала причиною дтп. 

Відтак виникли притензії до «Рокитнівського райавтодору». Працівник поліції, який скоїв аварію повідомив про намір притягнути «Рокитнівський райоблавтодор» до адміністративної відповідальності за неналежне утримання дороги. А ті в свою чергу відреагували з погрозами перевірити поліцейських та зазначили, що саме ці вибоїни не могли бути причиною аварії.

Як зазначає прес-служба «Рівненського облавтодор: 

«Сьогодні працівники поліції Рокитнівського району в присутності керівництва філії «Рокитнівський райавтодор» провели обстеження вулично-шляхової мережі на ділянці, де вчора в наслідок ДТП механічних ушкоджень зазнало службове авто поліції.

До найближчих вибоїн, у які ще треба примудритися заїхати, від місця, де сталась пригода, - 60 і більше метрів. 

Попри вищевказане працівник поліції повідомив про намір притягнути до адміністративної відповідальності керівництво філії «Рокитнівський райавтодор» за неналежне утримання дороги.

Слід зазначити, що експлуатаційне утримання доріг державного значення в межах Рівненської області здійснюється в межах встановлених лімітів та доведених Службою автодоріг завдань, та розподіляється згідно з встановленими пріоритетами. І відповідно до виділених коштів та доведених завдань визначається відповідальність підрядника згідно з договором.

ДП «Рівненський облавтодор» розцінює такі дії працівників Рокитнівського відділення поліції як упереджене ставлення, спробоу знайти «крайнього» та формування правового підгрунтя для непритягнення свого колеги до відповідальності за скоєну ДТП.

У разі, якщо працівниками Рокитнівського ВП ГУНП все ж буде прийняте рішення іти і далі обраним сьогодні шляхом перекладання відповідальності на дорожників, ДП «Рівненський облавтодор» залишає за собою право не лише оскаржити складені документи, а й ініціювати відповідні перевірки законності дій окремих працівників Рокитнівського ВП, їх професійної компетентності та відповідності займаним посадам.»

Чи підуть поліцейські «обраним сьогодні шляхом» стане відомо вже зовсім незабаром. Однак, дана історія набирає цікавого продовження. Враховуючи жахливий стан наших доріг і частих можливостей уникати відповідальності поліцейськими.