Українські мандрівники здійснили унікальну експедицію віддаленими куточками Полісся

У вересні розпочався великий кінний похід – експедиція українськими просторами на конях в рамках проекту відродження поліської популяції коней. Ця експедиція має на меті привернути увагу до проекту, пройшовши найвіддаленішими куточками Полісся. Фільм про три перших дні походу з’явився нещодавно на youtube-каналі Хащі.

Джерело Znaj.ua.

Метою походу є популяризація поліського коня, демонстрація того, на що він здатен у рідній стихії, а також популяризація поліської автентики. Команда пройшла найвіддаленішими куточками Полісся, заїжджаючи туди, де збереглися осередки бортництва, де живуть місцеві виконавці давніх пісень і майстри-ремісники.

Команда популярного проекту на чолі із засновником Володимиром Коханом фільмує все, що відбувається у експедиції та розповідає про це. Провідником подорожі став відомий етнограф і мандрівник Олексій Нагорнюк. А очолює експедицію музикант, керівник проекту відновлення поліського коня Юрій Ягусевич – натхненник подорожі і її ідеолог.

Експедиція була розрахована на два тижні, під час яких п’ятеро вершників на п’ятьох конях їдуть на захід через три області України, практично через все Полісся. У першій серії проекту, яка охоплює три дні, якими розпочалася експедиція, вершники звикають до коней, а коні до них. За цей час мандрівники проїхалися «цивілізованими» села Київщини та добралися до справжніх глухих місць, де зустріли колоритних місцевих жителів. Прямуючи повз покинуті будинки і спорожнілі села, слідами Другого зимового походу та повстанських отаманів доби визвольних змагань, учасники експедиції занурились у життя місцевих жителів і дізналися про історію, сьогодення і місцеві міфи.