У Здолбунові пошкоджене погруддя радянського партизана зустрічає приїжджих на залізничному вокзалі

Про історію з пам'ятником радянському партизанові-диверсанту Миколі Приходьку в Здолбунові розповідається в дописі на фейсбук-сторінці Здолбунівського краєзнавчого музею.

Міська влада ще у 2017 році, зазначає автор допису, прийняла рішення про перенесення бюсту Приходька о Здолбунівського музею, навіть дату призначила – березень 2018-го. Багато що тоді завадило виконати це рішення: то під'їзд до пам'ятника перекопали, то працівники відмовилися знімати, то не хотіли конфліктувати з прихильниками Приходька.

«І того ж 2018-го перед Днем Незалежності чи то хтось допоміг, чи то сама голова впала, бо бюст виготовлено з азбестового бетону, і з плином часу він розсипається сам собою...» – ідеться в дописі.

Отже, пам'ятник без голови і досі зустрічає приїжджих на залізничному вокзалі, а це ж обличчя міста. Цікаво, запитує дописувач, які думки виникають у них, коли, вийшовши з потяга, бачать таку картину? Чи вистачить сил перенести бюст у цьому році,  чи врешті він впаде сам? Питання риторичне...

Довідково: Микола Приходько (1920-1943), уродженець Рівненщини – розвідник диверсійного загону полковника НКВД Медвєдєва  за часів радянсько-німецької війни. Герой СРСР./

Джерело Rrivne.rayon.in.ua.