У Зарічненському районі вдалося локалізувати місця загоряння

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час робочої поїздки у Зарічненський район оглянув місця найбільшого загоряння. Серед них – торф’яники поблизу селі Серники, де осередки гасять вже другу добу. Також відвідав врятовану від вогняної стихії територію Нобельського національного природного парку.

«Пожежі у лісах і на торф’яниках в цьому році є загальнонаціональною проблемою. Не оминула ця біда і Рівненщину. Особисто виїхав на місця, де горять торф’яники та оглянув територію у парку. Тут працюють місцеві команди рятувальників та інші відповідні служби. Переконався, що з пожежами оперативно справляються. Зараз загрози критичним об’єктам у районі немає. Проте, це велика шкода для екосистем. Саме тому доручив голові райдержадміністрації тримати питання на особливому контролі та максимально співпрацювати з іншими службами задля повної ліквідації осередків. Крім превентивної роботи, обов’язково застосовувати і каральні механізми», - зазначив Віталій Коваль.

Керівник ГУ ДСНС в Рівненській області Сергій Крук доповів, що до гасіння пожеж залучені усі наявні сили та засоби. Ліквідовують загорання близько 30 осіб. Серед них – працівники ГУ ДСНС у Рівненській області, лісівники, представники управління водного господарства. Допомагає й місцеве населення. Гасять пожежі за допомогою автоцистерн, мотопомп та тракторів.

«Робота служб спрямована на локалізацію осередків загоряння до повної ліквідації. Це важливо, щоб пожежі не розповсюдилися на лісові масиви. Закликаємо місцеве населення мобілізувати усі сили, аби не допустити подальшого поширення вогню», - наголосив головний рятувальник області.