У Володимирці під час пожежі у будинку, мало не згоріла ціла сім‘я (ФОТО)

ДСНС

Сьогодні, 8 вересня о 04:50 за номером "101" до пожежно-рятувальної служби надійшло повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку в селі Озеро Володимирецького району. За вказаною адресою було направлено черговий караул рятувальників 11-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру та місцеву пожежну охорону з села Кідри.

По прибуттю до місця пожежі було встановлено, що горить покрівля дерев’яного житлового будинку та одне з приміщень. Вогонь вже встиг майже повністю знищити покрівлю та міг поширитися ще й на всі житлові приміщення. Провівши бойове розгортання, рятувальники подали на гасіння вогнегасячі засоби. Згодом до місця події прибула і пожежна автоцистерна МПО с. Кідри.

Пожежу вдалося швидко локалізувати в тих масштабах, які вона набула до приїзду рятувальників. Вогню не дозволили поширитися на житлові приміщення будинку. Слід зазначити, що активну участь в гасінні пожежі та рятуванні майна приймали також і місцеві жителі.

Згодом пожежу все ж вдалося повністю ліквідувати. З метою виявлення тліючих осередків рятувальники ретельно оглянули та пролили дерев’яні конструкції перекриття, щоб запобігти повторному загорянню.

Внаслідок пожежі було знищено покрівлю, пошкоджено перекриття житлового будинку, меблі та речі домашнього вжитку.

Як стало відомо згодом, пожежу помітила власниця будинку. Вона разом з сім’єю ще спали. Прокинулася вона від їдкого запаху диму. В коридорі та на кухні вже було повно диму, а вогонь було видно в приміщенні кухні. Дим від осередку пожежі швидко поширювався на всі приміщення. Вона швидко розбудила дітей, а коли всі вийшли закрила двері, щоб уповільнити притік повітря до осередку горіння.

Слід зазначити, що якби пожежу вчасно не виявили, то всі, хто був в будинку могли загинути від отруєння чадним газом, ще до того, як вогонь поширився б на значну площу. Адже людині досить лише кілька разів вдихнути отруйний дим, щоб втратити свідомість та задихнутися.

Наразі всі подробиці даної події встановлюються.

Для ліквідації пожежі було залучено 2 одиниці пожежної техніки та 6 рятувальників. Про це повідомляє ГУ ДСНС Рівненської області.