У Вараському районі затримано двох браконьєрів

За повідомленням Відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль»: під час здійснення рибоохоронного рейду Вараським районом 16 травня 2022 року о 16:40 на стариці поблизу с. Великі Цепцевичі Вараського району було виявлено громадянина, що здійснював вилов водних біоресурсів з використанням промислового знаряддя лову – сітки (у кількості 1 шт.) без дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів. Риби виявлено не було. Проте такі дії громадянина класифікуються за ч.4 ст.85 КУпАП. Згодом, в ході рибоохоронної роботи проте дещо пізніше, а саме о 17:50 на водоймі поблизу с. Великі Цепцевичі було виявлено ще одну особу, що також здійснювала вилов водних біоресурсів з використанням промислового знаряддя лову – сітки. Такі дії класифікуються, як грубе порушення Правил рибальства, за що передбачена відповідальність за ч.4 ст.85 КУпАП.

Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до адміністративної відповідальності. Сітні знаряддя рибпатрульні вилучили.

Рівненський рибоохоронний патруль вкотре нагадує: наразі на водоймах Рівненщини триває весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Закликаємо рибалок дотримуватися встановлених Правил рибальства та користуватися лише дозволеними знаряддями лову. Браконьєрство не найкращий спосіб збагачення, особливо в даний час.

Рівненський рибоохоронний патруль