У Вараському районі прикордонники затримали групу нелегалів, які йшли з білорусі

Білорусь продовжує підтримувати штучно створену міграційну кризу та умисно створює умови для спроб незаконного перетину кордону мігрантами. Так, на півночі Рівненщини увечері 25 листопада прикордонники затримали групу мігрантів, яких до кордону доставили білоруські прикордонники.

Подробиці інциденту Район.Вараш повідомили у Держприкордонслужбі.

Під час несення служби прикордонники з Житомирського загону помітили доріжку слідів, що вела з території Білорусі. Нею йшли шестеро іноземців, яких пізніше зупинили. Виявилось, що вони громадяни Пакистану та Бангладеш, а до кордону з Україною їх на автомобілі довезли особи у військовій формі, схожій на форму представників прикордонної служби Білорус.

Перебуваючи в Білорусі, мігранти також контактували з представниками правоохоронних органів, які й організовували незаконний маршрут. Це підтверджується і переписками в месенджерах в телефонах іноземців. Після перетину держкордону, іноземці мали зателефонувати та повідомити про своє місцеперебування. Зі слів мандрівників, до цього вони марно намагалися потрапити в Польщу, теж за сприяння білоруських правоохоронців.

Проте подорож в Україну виявилась не довгою: відразу після незаконного перетину українські прикордонники затримали нелегалів.

Наразі з‘ясовуються всі обставини та проводяться відповідні перевірки.

З карти маршруту нелегалів відомо, що ті прямували у Соломир - село Зарічненської громади.