У Сарнах оперативники викрили зловмисника, який викрав конструкції залізничної колії

Слідчі Сарненського РВП зібрали достатньо доказів та за результатами досудового розслідування скерували до суду матеріали кримінальних проваджень за фактами умисного пошкодження шляхів сполучення, що порушило нормальну роботу транспорту, та крадіжку майна, поєднану із проникненням. Повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

осудовим розслідуванням встановлено, що впродовж чотирьох днів на початку червня цьогоріч 29-річний сарненчанин неподалік райцентру на під’їзних коліях до одного із підприємств демонтував та викрав 90 елементів залізничних конструкцій. Своїми протиправними діями він завдав Укрзалізниці збитків на загальну суму понад три тисячі гривень.  

У скоєному зловмисник зізнався. Утім, викрадене — продав.

Крім того, 21 серпня близько 23 години, пошкодивши навісний замок, він проник до підвального приміщення багатоповерхівки у Сарнах, звідки таємно викрав велосипед. Поліцейські вилучили двоколісний та повернули власнику. 

Відомо, що сарненчанин на момент вчинення злочинів мав непогашену судимість за вчинення крадіжок. Раніше він уже відбував покарання у виправній колонії, однак рік тому був звільнений достроково.

Слідчі Сарненського районного відділу поліції зібрали достатньо доказів для повідомлення 29-річному чоловікові про підозру та закінчили досудове розслідування за частиною 1 статті 277 та частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України, а саме — таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно, що призвело до пошкодження шляхів сполучення, що порушило нормальну роботу транспорту, та за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України таємне викрадення чужого майна, поєднаного з проникненням до іншого приміщення, вчиненого повторно.

На даний час він очікує вироку в слідчому ізоляторі, адже йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

За вчинене зловмиснику загрожує черговий строк — до шести років позбавлення волі.